تاور کرین(جرثقیل برجی) یکی از تجهیزات حیاتی در پروژه های ساختمانیست که نقش مهمی در حمل و نقل مصالح و تجهیزات دارد. تاور کرین ها می توانند بارهایی با وزن 20 تن را بلند کنند و بسته به نوع جرثقیل این مقدار حتی بیشتر هم می شود. برخلاف جرثقیل های متحرک، تاور کرین ها به صورت قطعه قطعه حمل شده و در محل پروژه مونتاژ می شوند. گاهی اوقات برای نصب آن ها از جرثقیل های کمکی استفاده می شود.
تاور کرین یکی از دستاورد های مهم بشر است که دارای انواع و مدل های متفاوت می باشد و در زمینه های برج سازی ، سد سازی ، سیلو سازی ، پل سازی، برج های انتقال زغال سنگ، مرمت آثار باستانی و … مورد استفاده قرار میگیرد که می تواند در ارتفاع های مختلف با باربرداری های مختلف در شعاع های مختلف خدمت دهی نماید و چون قدرت مانور بسیار بالا در زمینه ی باربرداری جهت استفاده های گوناگون را دارا می باشد توجه صنعت گران زیادی را در زمینه های مختلف که در بالا به آن اشاره شد را به خود اختصاص داده است .
شرکت بنیاد ماشین بزرگترین و معتبرترین مرکز خرید و فروش تاور کرین و آسانسور کارگاهی آمادگی ارائه خدمات به مشتریان گرامی را داراست با ما همراه باشید
شماره های تماس:
قرن پنجم هجری اوج شکوفایی کشور یونان باستان بود . در آن زمان یونانیان در بسیاری از زمینهها مثل فلسفه ، ادبیات ، معماری و هنر و … فعالیت های وسیعی داشتند . به دلیل ساخت بناهای عظیم توسط آنها ، نیاز به ایجاد جرثقیل و تاور کرین در آن زمان بسیار حس میشد . به همین دلیل تاریخچه جرثقیل برجی را به یونانیان باستان نسبت میدهند .
دلیل دیگر این انتصاب ، براساس لوحهای سنگی کشف شده توسط محققان انگلیسی میباشد . در این اسناد و طبق طرحهای کشیده بر لوحها یونانیان برای جابجایی اجسام سنگین از جرثقیل های دست ساز استفاده میکردند . بوسیله این سازهها مصالح سنگین با حجم بالا را در ارتفاعات بکار میگرفتند . البته جرثقیلهای غولپیکر ابداع شده توسط یونانیان بوسیله نیروی انسانی و حیوانی جابجا میشدند
اسناد کشف شده در باستانشناسی نشان میدهد که در سالهای 521 تا 556 قبل از میلاد ، برشهای متمایز در بلوکهای سنگی معابد یونان وجود دارد . به نوعی این سوراخها به استفاده از دستگاهی برای بلند کردن اشاره میکنند و بدلیل اینکه آنها در بالای مرکز گرانش بلوک یافت میشوند یا در جاهایی که بطور مساوی از نقطهای از مرکز جاذبه قرار دارند ، بعنوان مدارک موردنیاز برای وجود جرثقیل در ساختوساز معادن بوده است . در آن زمان هنوز جایی برای تعمیر و سرویس نگهداری تاور کرین به معنای امروزی باز نبود و امکانات بالا بردن اجسام فقط به صورت مکانیکی و به کمک افراد صورت می پذیرفت
در سالهای نخستین قرن 19 میلادی و وقوع انقلاب صنعتی و مکانیزه شدن ابزارآلات تحولی شگرف نیز در زمینه تاور کرین و آسانسور کارگاهی رخ داد، جنس قطعات تغییر کرد با ابداع وینچ و قرقره، سطح شیب دار کنار رفت. تا ان زمان جرثقیل های برجی فقط به صورت عمودی باربرداری می کردند ولی با تحولات ایجاد شده حرکت به صورت افقی و شعاع گردشی 360 نیز به کارکرد های تاور کرین افزوده شد.
در سالهای اخیر پیشرفتهای قابل توجهی در زمینه تاور کرین ها صورت گرفته است. در ادامه به برخی از این دستاوردهای و تکنولوژیهای نوین اشاره می شود:
1- آسانسور داخلی برای اپراتور (potain cab-IN)
شرکت Manitowoc با همکاری GEDA سیستمی به نام Potain cab-IN توسعه داده است که یک آسانسور داخلی در دکل تاور کرین است. این سیستم به اپراتور امکان می دهد به صورت سریع، آسان و ایمن به کابین دسترسی پیدا کند، ذر حالی که دسترسی به نردبان سنتی همچنان حفظ شود. این تکنولوژی با مقررات فرانسه و کشورهای اسکاندیناوی مطابقت دارد و از ژانویه 2019 به بهره برداری رسیده است.
2- تابلو اینورتر ( Inverter control panels)
استفاده از تابلوهای اینورتر در تاور کرین ها به بهبود کنترل و کاهش مصرف انرژی کمک می کند. این سیستم ها با تبدیل جریان مستقیم به متناوب و تنظیم فرکانس و ولتاژ، امکان شروع و توقف نرم تر، کاهش سایش و بهبود دقت در عملیات را فراهم می کنند.
جدید ترین تاور کرین ها را در ابعاد گوناگون از بنیاد ماشین طلب کنید . ما بهترین برندهای تجاری را نزد خود داریم و شایسته ترین خدمات فنی مهندسی را بر اساس دانش و تجربه برای شما به ارمغان می آوریم .
ریشه ی باستانی تاور کرین به یونان باستان برمی گردد جایی که از آن برای ساخت معابد و سازه های بزرگ استفاده می شد اما در اواخر قرن 18 و آغاز قرن 19 میلادی، با رونق انقلاب صنعتی، تاور کرین به شکل امروزی توسعه یافت. استین پتن، مخترع فرانسوی، در سال 1928 با ثبت اختراعات مرتبط با مصالح ساختمانی، نخستین تاور کرین مدرن را بین سالهای 1930 تا 1935 به بازار عرضه کرد.
جالب است بدانید که در برخی پروژه های بلند مرتبه، مانند برج خلیفه در دبی، برای انتقال نیروی انسانی و مصالح، از چندین آسانسور کارگاهی و تاور کرین غول پیکر استفاده می شود.
بلندترین تاور کرین دنیا بیش از 100 متر ارتفاع دارد و می تواند تا 200 تن بار را جابجا کند
یکی از چالش های بزرگ در استفاده از تاور کرین ها در شهرهای شلوغ، مونتاژ و دمونتاژ ایمن آن ها در فضای محدود است.
در سازه های مختلف علاوه بر به کاربردن جرثقیل های برجی کاملا نو متخصصان و کارشناسان برای برخی از پروژه ها و صرفه جویی در هزینه ها از تاور کرین دست دوم که سلامت، قابلیت و کارایی جرثقیل برجی نو را داراست نیز استفاده می کنند که در مقاله های مرتبط با این موضوع توضیحات کامل ارائه شده است. در صورت نیاز به بخش مورد نظر در سایت مراجعه نمایید و راهنماییهای لازم را دریافت کنید
تاور کرین متحرک: این نوع جرثقیل برجی مجهز به بوم تلسکوپی هیدرولیکی متصل به پلتفرم می باشد و قابلیت حرکت به نقاط مختلف را داراست.
تاور کرین بالارونده: این تاور کرین محور z را پوشش داده و با بالا رفتن سازه افزایش ارتفاع می دهد. در صنعت برج، آسمانخراش و پل سازی از این نوع جرثقیل برجی استفاده می شود.
تاور کرین ثابت: در ساختمان سازی و مکان هایی که نیاز به تغییر مکان تاور کرین نباشد، این نوع جرثقیل برجی به کار برده می شود
برخی از تاور کرین ها به روش climbing طراحی شده اند و می توانند به تدریج و همزمان با پیشرفت ساختمان، ارتفاع خود را افزایش دهند.
تاور کرین ها ممکن است به صورت مستقل (self supporting) یا متصل به ساختمان (Tied in) استفاده شوند.
برخی مدل های تاور کرین دارای سیستم کنترل از راه دور هستند که اپراتور می تواند بدون حضور در کابین، عملیات را اداره کند.
تاور کرین ها در برابر بادهای شدید آسیب پذیر هستند، به همین دلیل در شرایط نا مساعد جوی عملیات متوقف می شود.
برای هر یک از انواع مدلهای جرثقیل برجی بیان شده امکان خرید و فروش قطعات وجود دارد پیمانکاران بنابر سلامت دستگاه و نیاز به تعویض قطعات تاور کرین اقدام به خرید و نصب قطعه مورد نظر کرده و ایمنی جرثقیل برجی را با کمک متخصصان ویژه تامین می نمایند.
قدرت باربری جرثقیل برجی نسبت به نوع ساختار آن متفاوت می باشد ، در واقع وظیفه اصلی حمل بار بر عهده الکتروموتور های پرقدرت آن است که این نیرو را از طریق گیربکس به درام یا همان وینچ منتقل می شود و عملیات حمل صورت میگیرد.
این قدرت در جرثقیل برجی یعنی حرکت به جلو ، شاریوت به جلو و دور شدن از دستگاه | و حرکت به عقب ، شاریوت به عقب ، نزدیک شدن به دستگاه می باشد.
مانور گردشی یا همان (مانور گردان) قدرتی می باشد که می تواند بار را در هر شعاعی حمل و انتقال دهد.جالب است که این توانایی با قابلیت مانور حرکتی متفاوت است.
جرثقیل برجی دارای قدرت جابجایی خود می باشد،توانایی این دستگاه به شکل های مختلف زیر است:
تاور کرین زمانیکه که به وسیله جرثقیل موبایل مونتاژ و نصب شد این قابلیت را داراست تا توسط سکشن های ارتفاع دهنده طول خود را کاهش و یا افزایش دهد ، این کار نیاز به ارتفاع مشتریان صنعتی این دستگاه را برطرف می کند
خرید تاور کرین باکیفیت شاید مهم ترین قسمت کار ساخت و ساز و عملیات سازه باشد زیرا از دست دادن حتی یکی از این دستگاه ها میتواند علاوه بر ضرر های انسانی و جانی ضرر های مالی فراوان را هم به همراه داشته باشد. به همین منظور برای رعایت مسایل مربوط به خرید یا اجاره تاور کرین لازم است متخصصین آگاه تمامی موارد مورد نیاز و اطلاعات لازم را در اختیار کارفرما و مهندسین پروژه قرار دهند تا انتخاب جرثقیل برجی متناسب با سازه به درستی صورت گیرد و محیطی امن برای افراد اعم از کارگران، پرسنل و حتی افرادی که در ناحیه ساختمان سازی زندگی می کنند ایجاد شود همچنین حمل و باربرداری به نحو درست و ایمن صورت گیرد. تمامی دستگاه های گروه کاری بنیاد ماشین دارای استاندارد و کیفیت بالا هستند. این گروه آمادگی خدمات رسانی در زمینه خرید، فروش و آسانسور کارگاهی و جرثقیل برجی به مشتریان محترم را دارد
برخی از پروژه های مهم جهانی و تاور کرین های مورد استفاده:
1-مجسمه وحدت هند: این مجسمه با ارتفاع 182 متر، به عنوان یکی از بلندترین مجسمه های جهان شناخته می شود. تاور کرین های مورد استفاده در ساخت این مجسمه چهار تاور کرین پتن بوده اند
2- برج جده عربستان سعودی: این برج با ارتفاع بیش از 1000 متر بلندترین ساختمان جهان می باشد. برای ساخت این برج از تاور کرینهای ویژه ای با ظرفیت و ارتفاع بالا استفاده شده است.
3- مرکز تجارت جهانی یک نیویورک آمریکا: این برج با ارتفاع 541 متر، به عنوان جایگزین برج های دوقلوی تجارت جهانی ساخته شد و از تاور کرین های قدرتمند برای جابجایی مصالح سنگین در ارتفاعات بالا استفاده شده است.
این پروژه ها نشان دهنده اهمیت و نقش حیاتی تاور کرین ها در ساخت سازه های بزرگ و پیچیده در سراسر جهان هستند.
از این قطعه برای ارتفاع دادن به تاورکرین استفاده می شود جالب توجه است که به دلیل ارتباط با پایه ، قطعه های اول و دوم درجرثقیل برجی با بقیه متفاوت است
دراین نوع تاورها جابجایی آسانتر است زیرا در این مدل از پایه ها قطعات بتنی روی آن قرار می گیرند
این قطعه با وجود یک یا دو الکتروموتور قدرتمند به تاورکرین این امکان را می دهد تا در زاویه های گوناگون گردش کند . جایگاه نصب آن بین جیب، کانتر جیب و قطعات ارتفاعی می باشد
کاج یا تلسکوپاژ تاور کرین یکی از قطعات ارتفاع دهنده تاور کرین به شمار می رود. از کاج به عنوان واسط بین دو سکشن ارتفاعی استفاده می شود تا فضا برای نصب سکشن جدید باز شود.
این قطعه که به صورت کله قند یا همان مخروطی می باشد توسط چند بکسل یا میله آهنی در بالاترین قسمت گردان قرار دارد و وظیفه آن محار کردن جیب و کانتر جیب است. از دیگر قابلیت های این قطعه می توان به عبور سیم بکسل قلاب از آن اشاره کرد
استراکچراهای فلزی اجزای تشکیل دهنده این قسمت در تاورکرین است که واسط متصل کننده این اجزاها پین های فلزی می باشند ، این قطعه از یک طرف آزاد و از طرف دیگر به یک گردان می باشد که بوسیله میله های فلزی یا کابل به تاج تاور کرین متصل می شود ، اصلی ترین وظیفه آن ایجاد مسیر ریلی جهت حرکت افقی هوک می باشد که وابسته به مدل و ظرفیت جرثقیل برجی ، طول آن قابل تغییر می باشد
با دیدن تاور کرین اولین تصویری که در ذهن مخاطب نقش می بندد این بخش است که دقیقاً در جلوی جیب قرار دارد و وظیفه آن حفظ تعادل دستگاه است ، این بخش نیز از یک طرف آزاد و از طرف دیگر به گردان متصل می شود که وظیفه متصل کردن آن به عهده کابل یا میله های فلزی است. به علت کوتاهی طول این بخش و قاعدتاً سبک بودن در آن از وزنه های بتنی استفاده می شود . بسته به نوع تاورکرین معمولا سیستم قلاب در این قسمت قرار می گیرد که بدلیل عملیات تعمیر و نگهداری راهرویی در آن وجود دارد.
مرکز فرمان دستگاه شناخته می شود و به دوشکل است ، یا از طریق ریموت کنترل می شود یا در قسمت بالا جرثقیل قرار دارد
این مجموعه توسط یک الکتروگیریکس به همراه سیم بکسل بر روی جیب حرکتی افقی دارد .این بخش شامل استراکچر فلزی به همراه چند رولیک می باشد که در جهت حرکت ریلی قلاب روی جیب استفاده می شود . این بخش همچنین دارای چند پولی جهت راه اندازیکردن سیم بکسل هوک می باشد
این قسمت در جهت حرکت ترولی روی جیب مورد استفاده قرار میگیرد که اجزای تشکیل دهنده آن شامل یک درام سیم بکسل ،الکتروگیربکس ، سنسور ترولی می باشد .سنسور ترولی میزان حرکت ترولی را اندازه گرفته و در بخش مانیتورینگ به نمایش در می آورد
این قسمت با داشتن اجزایی چون پولی و قلاب وظیفه بلندکردن وحمل بار را بر عهده دارد که بسته به نوع استفاده مکانیزم این سیستم ممکن است به صورت دو وایر یا چهار وایر باشد
این قسمت از یک الکتروگیربکس متشکل می شود که به درام سیم بکسل قلاب متصل شده است و معمولا یک تابلو برق در جایگاه بالای آن قرار دارد ، از این جهت این سیستم برای بالا و پایین بردن قلاب استفاده میشود و محل راه اندازی آن روی کانتر جیب می باشد . بسته به نوع سیستم این بخش جهت کنترل حرکت رو به پایین هوک یا از ترمز مکانیکی استفاده می شود یا از تبدیل الکتروموتور به ژنراتور که در این حالت معمولا قسمتی بنام ریزستور نیز نصب شده است که جهت مستهلک کردن انرژی تولید شده توسط این سیستم استفاده می شود
قالباً این قسمت در کابین اپراتور راه اندازی می شود و همه ی اجزای برقی کنترل تاورکرین در آن قرار داده شده است
از این جهت که موضوع ایمنی درجرثقیل برجی دارای اهمیت فراوانی است سنسورهای زیادی در آن مورد استفاده قرار میگیرد که مهترین آنها به در زیر آمده است
میزان گردش جرثقیل برجی را اندازه گیری می کند
حرکت افقی ترولی تاور کرین را کنترل و اندازه گیری می کند
اندازه گیری میزان ارتفاع قلاب را برعهده دارد
غالباً این سنسور را بر روی تاج جرثقیل برجی قرارمی دهند تا میزان خمش تاج را اندازه گیری کند
وظیفه اندازه گیری سرعت باد را برعهده دارد
اندازه گیری وزن بار را بر عهده دارد
درمجموع سنسورهای بالا اطلاعات خود را به سیستم پی ال سی تابلو برق ارسال میکنند و پی ال سی بعد از پردازش اگر پارامتر هر یک از حد مجاز خارج شد به اپراتور اطلاع داده یا اینکه بطور کل سیستم را قطع خواهد کرد
نظر (05)