حمل بار و مصالح به درون طبقات، بعداز ایجاد اسکلت و سقف های ساختمان یکی از مسائل مهم در سازه های عمرانی می باشد. آسانسور کارگاهی و تاور کرین ها به همین منظور ایفای نقش می کنند.
آسانسور کارگاهی یا بالابر کارگاهی ماشینی است که به منظور جابجایی افراد و مصالح در ساخت وساز به محل های مرتفع به کار می رود و به دو صورت تک کابین و دو کابین موجود می باشد. ابعاد کابین آسانسور کارگاهی که بر روی دکل در محیط بیرونی ساختمان نصب می شود بستگی به درخواست بهره بردار، تعدادطبقات و مساحت هر طبقه دارد. کابین با ورقه های پانچی یا توری های فنس ایمن و پوشیده می شود. متداول ترین جابجایی در این نوع آسانسورها، میله ی دندانه دار وچرخ دنده واسطه(راک و پینتون) است که با کمک این سیستم انتقال در طبقات اتفاق می افتد. در ادامه ی این مقاله به معرفی قطعات آسانسور کارگاهی می پردازیم و مهمترین بخش های آسانسور کارگاهی و اجزای تشکیل دهنده ی این دستگاه معرفی خواهد شد با ما همراه باشید.
شرکت تجاری صنعتی بنیاد ماشین مرکز خرید و فروش و اجاره تاور کرین و آسانسور کارگاهی معتبرترین مرکز در تعمیر، سرویس و نگهداری آسانسور کارگاهی آماده خدمات رسانی می باشد
: شماره های تماس
از آسانسور کارگاهی ثابت در صنایع مختلف استفاده می شود. از جمله در برج های انتقال، دودکش ها، دکل ها، پل ها، تونل ها، نیروگاه ها، برج انتقال زغال سنگ، سیلوها، برج های ارتباطی و…
آسانسور کارگاهی متحرک برای جابجایی اجسام سنگین کاربرد دارد. این نوع آسانسور کارگاهی در صنعت ساختمان به کار می رود
به خاطر اینکه از آسانسور کارگاهی در مکان های پر رفت و آمد استفاده می شود وهمچنین وظیفه ی بالابر حمل و جابجایی اجسام سنگین می باشد، ایجاد ایمنی برای افرادمتفرقه، کارکنان و ایمنی محموله های باری اهمیتی ویژه دارد به همین منظور در تمام آسانسورهای کارگاهی تجهیزات ایمنی ایجاد شده که به شرح زیر می باشد:
وظیفه ی حفاظ آسانسور کارگاهی مراقبت از ورود افراد و تجهیزات به محدوده ی اتاق آسانسور می باشد واین حفاظ مانند حصار محدوده ی کابین آسانسور را متمایز می کند.
در محلی که افراد و بار به آسانسور ورود و خروج پیدا می کنند نرده ای قرارداده شده که با بالا وپایین کشیدن آن راه باز و بسته می شود این نرده از ورود افراد و بارها یا اشیا به درون اتاقک ومسیر حرکت آسانسور جلوگیری می کند.
لمینت سوئیچ ها یا سوییچ های ایمنی در ابتدا وانتهای مسیر حرکت آسانسور کارگاهی قرار گرفته اند. این سوییچ ها روی درب آسانسور تعبیه می شوند واز ایجاد خطراتی مثل سقوط کابین آسانور جلوگیری می کنند.
این قطعه به آسانسور کارگاهی کمک می کند که اگر هنگام حرکت و بالا رفتن به دلایلی مانند عمل نکردن لمینت سوئیچ ها نتوانست متوقف شود، از حفاظ خارج نشده واز سقوط کابین جلوگیری می کنند. این قطعات مکانیکی موجب پایان یافتن حرکت آسانسور می شوند.
پاراشوت یا چتر نجات برای جلوگیری از سقوط آسانسور هنگام نصب آسانسور قرار داده شده است که پس از جایگذاری آن به وسیله ی مسئول کارگاه و متخصصین ویژه امتحان و چگونگی عملکرد آن آموزش داده می شود.
شرکت تاور کرین و آسانسور کارگاهی بنیاد ماشین یکی از معتبرترین شرکت های داخلی در خرید، فروش و اجاره ی تاور کرین و آسانسور می باشد در صورت داشتن سفارش واطلاع از قیمت با متخصصین شرکت تماس حاصل نمایید.
قطعه براکت راهنما یا ریل مسیری است که قفس با آن به صورت عمودی حرکت می کند و مشتمل بر دکلی است که به وسیله ی پیچ ومهره M 24*230 به هم وصل می شوند. مقطع های دکل از لوله های بدون درز، فولاد زاویه دار ومواد دیگری ساخته می شود و قفسه های چرخ دنده به وسیله ی سه پیچ سوکت شش ضلعی به نمای دکل پرس می شوند.
قطعه قفس از شبکه مش، فولاد ساختاری، ورق فولادی و … ساخته می شود. قسمت بالایی آن به سیستم رانندگی اتصال دارد و بخش پایینی قفس به دستگاه تحویل بتن وصل می باشد. کانال اصلی با غلتک راهنما و قلاب ایمنی نصب شده و درهای سربار در جهت های بالا، پایین، چپ وراست وجود دارد.
قیف بتنی که به قفس آسانسور اتصال دارد از راه رول پین دارای حجم حداکثری 0/7 مترمکعب است. محل ورودی قیف به صورت مستقیم رو به درب پایین قفس می باشد و از درب بتن به داخل قیف ریخته می شود. سرعت تخلیه را میتوان با تنظیم زاویه باز ورودی کم و زیاد کرد.
این دستگاه متشکل می باشد از سیستم تعلیق، قاب میلگرد، گیره ی میلگرد و… زمانی که دستگاه هیچ ماده ای حمل نمی کند قاب میلگرد باید جمع شود.
لایه ی زیرین با جوشکاری فولاد کانال با صفحه ی فولادی ساخته می شود و به وسیله ی پیچ ومهره به براکت ریل راهنما وصل می شود وبا پیچ لنگر با پایه ی بتنی بالابر ساختمان اتصال پیدا می کند. زیر چارچوب توانایی این را دارد که تمام وزن بارگذاری عمودی را تحمل کند و فشار بار را به فنداسیون بتنی انتقال دهد.
قطعه ی اتصال به بخش اتصال میان براکت راهنمای راه و ساختمان اطلاق می شود و به منظور حفظ مقاومت براکت ریل راهنما وساختار یکپارچه به کار می رود.
این قطعه برای نگهداری از کابل ایجاد می شود. ریل راهنما، کابل را در حلقه محافظ ریل راهنمای کابل محدود می کند و از دوقلو شدن کابل با مابقی امکانات، در زمان نصب آسانسور جلوگیری می کند. قبل از نصب ریل راهنمای کابل، اپراتور می بایست اطمینان حاصل کند که کابل و بازوی کابل توانایی این را دارند که حلقه ی محافظ را بدون لمس قفس به صورت روان بچسبانند.
زمانی که آسانسور کارگاهی به موقعیت بیشتراز 150 متر برسد، لازم است از سیستم هدایت کابل با قرقره استفاده شود تا به افت ولتاژ کابل برق کمک کند واز مشکلات ایجاد شده برای استحکام کابل جلوگیری شود.
این قطعه در قسمت داخلی قفس قرار دارد و از آن به منظور کشیدن کابل استفاده می شود تا به آسانی از حلقه ی محافظ راهنمای کابل رد شود و خطر خراشیدگی یا پیچ خوردن کابل را کاهش دهد.
این سیستم با استفاده از رول پین با بالای قفس متصل می شود ومشتمل است بر: تخته ی رانندگی، قاب رانندگی و سه واحد رانندگی.
آسانسور کارگاهی توانایی این را دارد که از سیستم کنترل سرعت فرکانس متغیر V V F بهره ببرد واین سیستم می تواند به صورت پی درپی سرعت متغیری از 0 تا 90 متر در دقیقه را کسب کند همچنین این سیستم برقی متشکل است از کابینت های الکتریکی بالا و پایین، جعبه ی مقاومت، جعبه ی عملیات قفس، کابل کنترل اصلی، فاصله های مختلف با سوئیچ های محدود و…
شرکتهای زیادی در بازار وجود دارند که به ساخت ومونتاژ آسانسور کارگاهی می پردازند. برخی قطعات آسانسور کارگاهی را وارد کرده ومونتاژ می کنند سپس به فروش می رسانند اما عده ای دیگر، مستقیما به ساخت، مونتاژ و فروش آسانسور اقدام می کنند و این محصولات را تحت عنوان برندهای داخلی وخارجی به بازار عرضه می کنند. بهترین برندهای آسانسور کارگاهی عبارتند از:
آسانسور کارگاهی ( Alimak ) برندی سوئدی می باشد که به خاطر تیراژ بالای تولید آسانسورهای کارگاهی مختلف، شهرتی جهانی دارد مهمترین مزیت این نوع آسانسور کاربرد باکیفیت ترین قطعات در ساخت می باشد.
این برند ساخت شرکتی امریکایی با سابقه وتجربه ی بالا در زمینه ی تولید آسانسور کارگاهی می باشد و رمز موفقیت شرکت استفاده از کارکنان و پرسنل ماهر است.
این دستگاه ساخت کشور چک اسلواکی است از بهترین ویژگیهای این آسانسور داشتن سیستم کنترل قوی و سیستم Page-Fault برای تشخیص عیب یابی می باشد.
این نوع آسانسور بر مبنای ظرفیت های متفاوت ومتناسب با نیازهای مشتریان در اندازه های مختلف طراحی و به بازار عرضه می شود. آسانسورهای تولیدی این برند در ظرفیت های 1500 ، 2000 و 2500 کیلوگرمی با سرعتهای متفاوت تولید می شوند و قدرت رسیدن به ارتفاع 150 متر را دارا هستند.
این برند محصول تولیدی شرکت اهرم کو تولید ونصب کننده آسانسور کارگاهی در ایران می باشد.که علاوه بر تولید آسانسور به ساخت تاورکرین و بچینگ هم پرداخته است
این شرکت نیز یکی از تولید کنندگان داخلی تجهیزات ساختمانی داخلی می باشد ودر ایران فعالیت دارد، از جمله ساخت:
دکل ثابت یا برج مخصوص آسانسور کارگاهی از قطعاتی ساخته می شود به ابعاد 1/5 تا 3 متر وارتفاع 200 متر. روی اتاقک آسانسور یک جرثقیل نصب می شود که مسئول افزایش ارتفاع دکل است.
در ساختمانها یی با ارتفاع کم حدود 40 متر ابتدا دکل مونتاژ ونصب می شود و اتاقک تا پایان پروژه روی آن باقی می ماند. زیر محل تماس اتاقک آسانسور کارگاهی با زمین، یک فونداسیون در سطح زمین به ضخامت 25 سانتی متر مناسب با ابعاد کابین ساخته می شود.
اتاقک آسانسور کارگاهی با طول 1/30 تا 2/70 و عرض 1/30 وارتفاع 2/70 می باشد و می تواند یک تن مصالح و 12 فرد را با سرعت 45 متر در دقیقه منتقل کند.
سرعت حرکت آسانسور بستگی به قدرت موتور وگیر بکس داشته و می تواند کم وزیاد شود.
لازم است که متخصصین کار آزموده به صورت هفتگی از تمام قسمت های برقی ومکانیکی آسانسور کارگاهی دیدن ونسبت به ثبت اطلاعات در فرمهای مخصوص اقدام نمایند ونسبت به ایمنی آسانسور اقدامات لازم را انجام دهند.
در مواردی مانند پروژه های کوتاه مدت، عدم منابع مالی کافی یا کاهش هزینه ها، کارفرمایان و مهندسین اقدام به خرید آسانسور کارگاهی دست دوم می کنند. اگر در خرید و تهیه ی آسانسور دقت لازم انجام نشود ممکن است پروژه دچار هزینه های هنگفت و ضررهای زیادی شود. یکی از نکات ویژه زمان خرید آسانسور کارگاهی دست دوم توجه به سیستم های ایمنی آسانسور می باشد با توجه به استفاده ی زیاد از آسانسور در حمل مواد و افراد حین ساخت وساز اگر به مسایل ایمنی توجه شود و در خرید آسانسور کارگاهی از متخصصین و مشاوران کمک و راهنمایی گرفته شود از حوادث جبران ناپذیر جلوگیری به عمل خواهد آمد.
آسانسورهای کارگاهی و تاور کرین های دست دوم دارای قیمت مناسب تری در بازار هستند. اگر خرید این دستگاه ها از محل معتبر انجام شود و کارشناسان بررسیهای لازم را انجام دهند هزینه های اضافی کاهش پیدا کرده و به ایمنی ساخت وساز افزوده می شود.
آسانسور کارگاهی از قطعات مختلفی تشکیل شده است که برخی از مهمترین قطعات بیان شد در صورت خرابی و نقص در هر کدام از قطعات نیاز است که به تعمیر یا تعویض قطعه اقدام کرد. هر قطعه از آسانسور کارگاهی قیمت مجزا و منحصر به خود دارد و هزینه ها با توجه به نوسانات اقتصادی دستخوش تغییر می شود و نمی توان نرخ ثابت و مشخصی تعیین نمود شرکت صنعتی تجاری بنیاد ماشین به عنوان یکی از وارد کنندگان قطعات آسانسور کارگاهی اقدام به عرضه ی قطعات مختلف آسانسور می نماید و نرخ های مقرون به صرفه ای برای فروش هر قطعه تعیین می کند. جهت برخورداری از کالای با کیفیت همراه با قیمت مناسب با شماره تماس های مشخص شده تماس حاصل نمایید. این شرکت با ارسال کالا و متخصص جهت تعمیر یا تعویض قطعه در صدد جلب رضایت مشتریان گرامی برمی آید.
: شماره های تماس