یکی از مباحث مهم پس از خرید یا اجاره ی تاور کرین یا آسانسور کارگاهی، مربوط به مسئله ی مونتاژ و دمونتاژ تاورکرین و آسانسور کارگاهی می باشد. هنگامی که متخصصین نصب تاورکرین و آسانسور کارگاهی وارد عمل شده و تصمیم به مونتاژ یا دمونتاژ دستگاه دارند لازم است که نکات ایمنی را رعایت کرده و تمام مراحل را با احتیاط تمام یکی پس از دیگری به مرحله اجرا درآورند. مونتاژ با سرهم کردن تاور کرین یا آسانسور کارگاهی در سایت و روی شالوده آغاز می شود. پیش از شروع به کار مونتاژ تاور کرین(جرثقیل برجی) و آسانسور کارگاهی می بایست به مواردی مانند قدرت باربرداری تاور کرین و تناژ آسانسور کارگاهی، قدرت مانور گردشی تاور کرین، قدرت حرکت کلی دستگاه و قدرت ارتفاع گیری انها توجه کرد که لازمه ی نصب اصولی و قانونمند تاور کرین و آسانسور کارگاهی است. در این مبحث ابتدا به نصب و مونتاژ و پیاده سازی تاور کرین پرداخته می شود و سپس نصب و مونتاژ و دمونتاژ آسانسور کارگاهی توضیح داده خواهد شد برای کسب اطلاع در این زمینه مقاله ی زیر را دنبال کنید.
بنیادماشین مرکز خرید و فروش و اجاره تاور کرین افتخار ارائه انواع خدمات از جمله نصب و مونتاژ و دمونتاژ تاور کرین و آسانسور کارگاهی را در اقصی نقاط ایران داشته است با ما همراه باشید
: شماره های تماس
شرکت تاور کرین بنیاد ماشین پیشتاز در مونتاژ و دمونتاژ تاور کرین آماده ی خدمات رسانی جهت نصب و پیاده سازی تاور کرین می باشد برای استفاده از خدمات، با این شرکت تماس بگیرید
: شماره های تماس
جهت شروع به کار مونتاژ ونصب تاور کرین لازم است یک تیم زبده و حرفه ای به برنامه ریزی همراه با نکات ایمنی لازم برای کار مونتاژ بپردازند. زمان مونتاژ و دمونتاژ و جابجایی قطعات تاورکرین می بایست دستورات حفاظتی و ایمنی جدی گرفته شود و تمام مراحل کاری با دقت کامل صورت گیرد زیرا در غیر این صورت حوادثی رخ خواهد داد که خسارت های مالی وجانی به همراه خواهد داشت. نیروهایی که کار مونتاژ و دمونتاژ را انجام می دهند لازم است که تمامی توصیه های درج شده در دفترچه راهنمای شرکت سازنده را مورد توجه قرار دهند. این توصیه ها می بایست با رهنمودهای متخصصین مونتاژ کننده، که به شکل کتبی ارائه می شوند همخوانی داشته باشند. دستورالعمل نوشته شده ی مسئولین مونتاژ می بایست دارای شرایط زیر باشد
مونتاژ(assembly)، یعنی متصل کردن و سرهم کردن قطعه های صنعتی پیش ساخته و این فرایند بامونتاژ پایه ی تاور کرین و فونداسیون آغاز می شود و به علت اهمیت پایه ی تاور کرین این بخش از آهن آلات بسیار مستحکم ساخته می شود. همچنین نسبت به درخواست کارفرما می توان پایه را به شکل ثابت، متحرک یا بر روی کالسکه ی آن نصب کرد که معمولا پایه ی تاور کرین را بر روی فنداسیون بتنی و به شکل ثابت نصب می کنند. در یک حالت دیگر پایه را روی کالسکه تاور کرین متصل کرده سپس کالسکه را توسط وزنه هایی از جنس بتن در جای خود ثابت می کنند. اگر نوع پروژه نیاز به جابجا شدن تاور کرین هنگام انجام کار داشته باشد پایه را روی ریل متحرک نصب می کنند. برای ایجاد شرایط پایدار قبل از آغاز مونتاژ تاور کرین موارد زیر باید انجام پذیرند:
یکی از روش های مونتاژ تاور کرین این است که ابتدا در ارتفاع پایین تاور کرین را مونتاژ کرده و به محل نصب منتقل می کنند سپس به مرور با اضافه کردن سکشن به افزایش ارتفاع مورد نیاز می پردازند. در این حالت هرچه سازه رشد کند به سکشن های تاور کرین یا جرثقیل برجی نیز اضافه می شود.
در روند مونتاژ تاور کرین پس از مونتاژ پایه، مقطع اول که به آن سکشن مادر نیز اطلاق می شود( علت این نام گذاری به خاطر اندازه ی بزرگتر و قوی تر این قطعه می باشد) با قطرهایی که آن را به پایه و بالاست متصل می کنند قرار داده می شود این کار توسط جرثقیل متحرک و با پین انجام می شود. در این مرحله باید درجه انحراف عمودی تاور کرین تحت کنترل باشد زیرا عدم توجه به این نکته ی مهم باعث می شود تاور کرین تا ارتفاع نهایی کج باشد. افزودن سکشن ها تا ارتفاع مورد نظر ادامه خواهد داشت سپس اسلایدی بالای این مقطع نصب می شود. در مرحله بعد محور و کانتر جیب متصل می شوند و قطعات جدید با کمک تیر تاور کرین تا ارتفاع لازم نصب می شوند پس از مونتاژ چرخ و بالاست پایه، تجهیزات بالا رونده،تجهیزات هیدرولیکی و پشتیبانی مهیا می شوند. این بخشها در قسمت پایه ی تاور کرین متصل می شوند. پس از رسیدن تاور کرین به ارتفاع لازم زمان نصب گردان تاور فرا می رسد. این قطعه دارای دو بخش است بخش ثابت که زیر گردان نام دارد ودر واقع پیش از مونتاژ گردان نصب می شود بخش متحرک که گردان نامیده می شود و سنگین ترین قطعه در تاور کرین یا جرثقیل برجی است. بخش های چرخشی مانند خط چرخشی، کابین، سر تاور کرین و بخش بالارونده مونتاژ شده وبه تاور کرین افزوده می شوند. پس از نصب زیرگردان وگردان، کله قندی با 4 پین به گردان اتصال پیدا می کند.
کنفلش یا بازوی تعادل توسط پین به گردان متصل شده سپس بازو نصب می شود و کابلها و بازوی مهاری به کله قندی اتصال پیدا می کنند. پس از مونتاژ تمام این قطعات کنفلش آمادگی کافی برای نصب وزنه های بتنی را داراست. در این مرحله وارد نصب فلش یا بازوی عامل که وظیفه ی بار برداری را بر عهده دارد،می شویم. این بخش نیز به گردان و کابلهای مهاری آن به کله قندی وصل می شوند. قطغات فلش ابتدا مونتاژ و با جرثقیل ماشینی بالا برده می شوند و به صورت یکجا بر گردان نصب می شوند. در این بخش مونتاژ تاور کرین به پایان می رسد و زمان اتصال قطعات جانبی مثل شاریوت و تابلو برق می باشد.
با گذر زمان وارتقای سیستم های مونتاژ تاور کرین یا جرثقیل برجی، این عملیات سریع، راحت و ساده تر شده در نتیجه هزینه ها نیز کاهش پیدا کرده است. مونتاژ تمام قطعات با اتصال سریع انجام شده و نیاز به تراز ندارند. سیستمهای بالا رونده به وسیله ی فرمان هیدرولیک کنترل شده و اپراتور کار خود را از سکوی ایمن و محکم به انجام می رساند.
جهت استفاده بهینه از تاور کرین، میزان تحمل مورد قبول در نصب اولیه ی مسیرهای مستقیم و افقی به صورت زیر تعریف می شود :
پس از پایان فرایند ساخت و ساز و اتمام کار پروژه زمان جداسازی و باز کردن تاور کرین فرا می رسد. کارشناسان باید به شرایط و خطرات احتمالی هنگام دمونتاژ تاور کرین آگاهی کافی داشته باشند و پرسنلی ماهر و مناسب برای انجام این کار انتخاب شود که متخصص کار دمونتاژ بوده، مسلط به شرایط کاری و نکات ایمنی باشد. ناظر باتوجه به ارتفاع و شعاع کاری از جرثقیل پشتیبانی کمک در یافت کند و با استفاده از جرثقیل به پیاده سازی سکشن ها بپردازد. با کمک کابل بالابر تاور کرین، پاس ایجاد شده و زمینه ی برداشتن بالاست هوایی ایجاد می شود. در مرحله ی بعد کوپه و کابل های بالابر حذف می شوند تا تیر از آنها رها شده، سپس با کابل بلند کننده بین تیر وبرج متحرک پاس هایی ساخته می شود. جرثقیل کمک می کند تا بتوان قلم را در نقطه هایی که باعث ایجاد تعادل این قطعه می شود، قفل کرد و با بلند کردن تاور کرین تنش را کاهش داد سپس با توجه به طول قلم می بایست بالاست ها حذف شوند. پیچ های اتصال بعد از برداشتن برجک در بخش فوقانی، برداشته می شوند و آماده ی انتقال به سطح زمین می شوند بعد با توجه به ظرفیت لازم می توان بخش های مختلف تاور کرین را برداشت. مرحله ی بعدپمپ هیدرولیک و داربست از درون دستگاه خارج شده سپس صندلی یا کابین برداشته می شود. وزنه های پایه حذف شده و در انتها کار، ارزیابی شده و گزارشی از پایان کار تهیه می شود. فرایند مونتاژ و دمونتاژ تاور کرین یک فرایند بسیار تخصصی می باشد که می بایست زیر نظر متخصصین مربوط انجام شود و این کار هرگز نباید به هر شخص یا سازمان نا مطمئنی واگذار گردد.
تغییرات تکنولوژیک و رو به رشد ابزار و ماشین آلات مختلف ساختمانی قدرت بهره برداری و استفاده بهینه از وقت و منابع اقتصادی و انسانی را ایجاد نموده است با به کارگیری فناوری های نوین، چشم اندازهای متفاوتی در زمینه صنعت و ساختمان سازی پیش روی بشرقرار دارد. آسانسور کارگاهی یکی از این تجهیزات است که فرایند حمل بار و افراد را بسیار آسان و سریع نموده است. شرکت های سازنده آسانسور کارگاهی تمامی شرایط و قوانین لازم جهت نصب و بهره برداری از آسانسور را در کاتالوگ و دفترچه راهنمای آسانسور کارگاهی ثبت نموده و در اختیار شرکت تجاری قرار می دهند و مونتاژکاران، زمان نصب آسانسور کارگاهی می بایست مطابق راهنمای دفترچه اقدام به نصب و مونتاژ آسانسور کارگاهی نمایند. قطعا هر نوع آسانسور کارگاهی قوانین نصب و بهره برداری مختص به خود را داراست. بخشهای مختلف آسانسور کارگاهی عبارتند از:
مونتاژ و دمونتاژ تاور کرین و آسانسور کارگاهی کار بسیار پیچیده و تخصصی می باشد که برای نصب و پیاده سازی هر دو دستگاه اصول و قواعد خاصی لازم است برای نصب آسانسور کارگاهی دو روش به کاربرده می شود:
مراحل مونتاژ سکش ها با تاور کرین یا جرثقیل صورت می گیرد و با ابزاری به نام شاهین خود مونتاژ به روش دستی به وسیله ی لاجرز( تیفور) قابلیت مونتاژ دارد.
جهت نصب آسانسور کارگاهی ابتدا باید مقدمات لازم برای نصب ایمن صورت گیرد تا از هرگونه رخداد غیر منتظره که در کار اختلال ایجاد می کند جلوگیری شود.
در خصوص قیمت نصب و راه اندازی آسانسور کارگاهی می توان یادآور شد که فاکتورهای متعددی در تعیین قیمت دخیل هستند که در ادامه به بخشی از آنها اشاره می شود:
آسانسور کارگاهی وسیله ای ایمن جهت حمل و جابجایی محموله های باری در سازه محسوب می شود این دستگاه به عنوان بهترین پشتیبان برای انجام عملیات کاری، مانند هر ماشین دیگر نیاز به بازرسی و چکاپ دقیق دارد و به دلیل کارکرد پی در پی در سازه نیاز به تعمیر سرویس و نگهداری دارد در ادامه برخی از مهمترین مواردی که نیاز به سرویس و نگهداری آسانسور کارگاهی را الزامی می نماید بیان می شود:
آسانسور کارگاهی به صورت هفتگی و ماهیانه نیاز به آچار کشی، روانکاری، گریس کاری رولیک ها و بلبرینگ ها، محکم نمودن اتصالات سکشن ها و دنده ی شانه ای، بازرسی ترمزها، سوئیچ ها و مگنتها، کنترل سیستم پاراشوت دارد. پس از کنترل این موارد چک لیستی از موارد برداشته شده و ثبت می گردد تا راهنمای مراحل بعدی کار آسانسورکارگاهی باشد.
در پایان قابل ذکر است که پس از مونتاژ و دمونتاژ تاور کرین و آسانسور کارگاهی بازدیدهای دوره ای جهت سرویس و نگهداری تاور کرین و آسانسور کارگاهی ضروری است و این امر باید در برنامه های پروژه به صورت جدی گنجانده شود
جهت بهره مند شدن از مزایای تاور کرین و آسانسور کارگاهی بنیاد ماشین مانند خرید، اجاره، مونتاژ و دمونتاژ تاور کرین و آسانسور کارگاهی کافی است با شماره تلفن های زیر تماس برقرار نمایید
: شماره های تماس